Jel-beszéd Alapítvány

A Jel-Beszéd Alapítvány intézményünk középsúlyos értelmi fogyatékos, valamint a halmozottan sérült (hallássérült értelmi fogyatékos), illetve a beszélt és/vagy az olvasott/írott nyelv zavarával küszködő tanulóinak támogatására jött létre Rostetter Margit és Bíró Sándor nyugdíjas gyógypedagógusok kezdeményezésére. Az alapítvány célja a tanulók optimális fejlesztése, utógondozása, társadalmi integrációjuk elősegítése, a szociálisan rászoruló gyermekek segítése. Ezeknek a feladatoknak az eléréséért több közhasznú feladatot folytat:

Új terápiás eszközök meghonosításához nyújt anyagi segítséget, szakmai továbbképzéseket támogat, szabadidős programokat szervez és finanszíroz, szociálisan rászoruló gyermekeket támogat, tapasztalatcseréket szervez, konferenciákat támogat és a fogyatékos tanulók egészséges életmódjának biztosításához nyújt segítséget.

Az alapítvány eddigi tevékenysége

  • Fennállása óta elkészített egy úszó-fürdőmedencét, amely korszerű vízforgató rendszerrel van ellátva. Ennek a létesítménynek az üzemeltetési költségeit (májustól-augusztusig) is átvállalta.
  • Az alapítvány támogatásával beszerzésre került egy Volkswagen kisbusz.
  • Az alapítvány anyagilag támogatta az intézetünkben 1997-ben megrendezett European Association for Special Education (EASE) konferenciát, amely a hátrányos helyzetűek és a fogyatékosok esélyegyenlőségeiről, társadalmi beilleszkedésükről szólt.
  • Az Ayres-terápiás eljárás meghonosításához biztosította a szükséges eszközöket, felszereléseket.
  • Fejlesztő terápiás eszközök biztosításával segíti a korszerű rehabilitációs, habilitációs munkát.
  • Bábszínházbérletek vásárlásával teszi színesebbé a szociálisan rászorult sérült tanulóink szabadidős programjait.
  • A téli hónapokban a városi uszodában biztosítja az úszásoktatás díjait a nevelésbe vett tanulóinknak.

Számlaszám: 11742094-20149712 (OTP Bank – váci fiókja)
Adószám: 18671331-1-13