Látogatás a váci Ipress Center Nyomdában

Október 6-án a 7.b. és a 8. osztályos tanulók a váci Ipress Center Nyomdában tettek látogatást. Ez a nyomda közel 450 főt foglalkoztató modern nyomdai szolgáltató központ. Magas minőségű glossy magazinok kivitelezésével foglalkozik, mint pl.: GEO, Elle.
Emellett láthattak a gyerekek csomagolástechnikai részleget is. Itt marketing kiadványok, brosúrák, prémium magazinok csomagolása történik. Nemcsak belföldi, de külföldi kiadványokat is előállítanak.
Ez Magyarország legmodernebb rotációs nyomdája,ahol 20 000 m2-en, 6 nyomógépen, a nap 24 órájában történik kifogástalan minőségben a nyomtatás.Havonta több mint  3.000.000 db magazin kerül innen ki.
A magyar nyomdai szaktudás csak korszerű eszközökkel lehet versenyképes itthon és külföldön is,ezért 2013 elején például 4 új gépet, 2018-ban pedig 1 új gépet telepítettek.Ezeket a gépeket is megnézhettük.
A gyerekek olyan helyen szerezhettek benyomást a munka világából, amelyre eddig számukra nem volt lehetőség. Élményekkel teli tértünk vissza az iskola falai közé.

 

 

Csuka Tiborné és
Tóth-Cseri Andrásné Puszta Viktória