OperaKaland

A 8. osztályosok idén első alkalommal vettek részt a Magyar Állami Operaház OperaKaland elnevezésű programsorozatán, és 2019. október 9-én megtekintették Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját. Albert Bence, az osztály tanulójának beszámolója az eseményről:

„Most voltam életemben először az Operában, de musicalt már láttam, ami nem nyerte el a tetszésemet, ezért kételyeim voltak, hogy egy opera vajon tetszeni fog-e. Az előadást megelőző napokban Viki nénivel sokat készültünk rá, még egy rövid dalt is megtanultunk az opera egyik kórusából.
Nekem tetszett, hogy az első két sorban ültünk. A színészek elég gyakran nehezen érthetően énekeltek, ezért volt a színpad felett egy kis monitor, ahol lehetett olvasni a szöveget. Arról előre tudtunk, hogy Mátyást egy nő fogja alakítani, de számomra meglepő volt a kivitelezés: nem őt öltöztették be Mátyás királynak, hanem egy fiatal fiút, és a színésznő mellette állva énekelte a szerepet. Az első felvonás nagyon tetszett, a második picit unalmas volt, a harmadik pedig egyenesen kiváló. Összességében tetszett, és örülök, hogy életem első operaélménye egy számomra már irodalom- és történelem óráról ismert történelmi esemény feldolgozása volt.”