Tour de Vác – 2021

Intézményünk 2021 szeptember elején meghívást kapott az autómentes nap keretén belül a Tour de Vác nevű környezetvédelmi kerékpáros versenyre. Intézményünk az eseményre fokozott érdeklődést mutatott, így a szervezők biztosították, hogy iskolánk két nevezett csapattal induljon 2021. szeptember 21-én a kerékpáros kihívásnak. Kísérő tanárok: 1. csapat – Borsós Hajnalka, Borsos Szilvia; 2. csapat – Revóczi Norbert

A programra sok városi és környékbeli iskolai is nevezett, ezzel megteremtve az igazi versenyhangulatot, amit előzetesen kiadott feladatok előztek meg. A versenynapon, 8 kötelező állomáson bizonyíthatta mindenki az erősségét, a környezetvédelem és egészségvédelem különböző területein.

1. Buki- sziget: vízgazdálkodás
2. Váci hajóállomás: életmentés, drogmegelőzés
3. Kálvin utcai játszótér: egészséges életmód
4. Tourinform Iroda: turizmus
5. Tragor Ignác Múzeum: múzeumtörténet
6. Zenepavilon: kerékpáros közlekedés KRESZ szabályai
7. Ártéri Tanösvény: természetvédelem
8. Hétkápolna: hulladékgazdálkodás

A csapatok saját kitűzőt, jelvényt készítve indultak útnak és egymást felváltva érkeztek a kijelölt állomáspontokra, ahol különböző feladatokat kellett a csapatnak gyorsan és minél pontosabban elvégezni. A feladatokra a csapatok az elvégzett feladatok sikerességétől függően pontokat kaptak, amit a verseny végén összesítettek. Az iskola csapatai sikeresen teljesítették az állomáspontokat és szerencsére nem akadt megoldhatatlan technikai probléma, minden csapattag a kerékpárjával meg is érkezett a célegyenesbe. A program a versenykiírásnak megfelelően időben és balesetmentesen lezajlott.

A verseny eredményhirdetésére a Főtéren került sor, ahol a sikeres szereplésért, mindenki nagy örömére, ajándék pólókat, a ledolgozott kalóriákért pedig pizzát kaptak a gyerekek. Iskolánk csapata elnyerte a szervezők különdíját az előzetesen elkészített iskolai kitűzőért, az “SNI team” logónak köszönhetően. Ezúton is köszönjük a szervezőknek a versenyen való részvétel lehetőségét.

Revóczi Norbert
testnevelő-túravezető